Ett kärlekstest har blivit mäkta populärt på sociala medier och sprider hopp till kärleksträngtande singlar, men forskningsprofessor Anna Rotkirch från befolkningsförbundet Väestöliitto är skeptisk.
Det är tidningen New York Times som dammat av ett försök som psykologen Arthur Aron utförde för mer än 20 år sedan.
Aron ska ha fått två främlingar att bli kära i varandra i ett laboratorium, efter att ha svarat på 36 självutlämnande frågor och sett varandra i ögonen i fyra minuters tid.
Frågorna är uppdelade i tre olika kategorier. För varje kategori blir frågorna mer och mer intima och tvingar främlingarna att öppna sig.
Genom att visa sig sårbar inför den andra kan främlingarna utveckla mera intima känslor för den andra.
Genom att lyssna på varandra, ställa frågor om ens historia och berätta hemligheter för varandra kan främlingarna skapa en känsla av närhet.
Anna Rotkirch, forskningsprofessor på befolkningsförbundet Väestöliitto, säger däremot att man inte ska tro mycket på metoden.
- Forskningen gick faktiskt inte ut på att man skulle förälska sig utan det handlade om att skapa en känsla av närhet och förtroende, som ju är en annan sak, säger Rotkirch.
Kärlek går inte att framkalla
Att skapa en häftig och romantisk förälskelse mellan två vilt främmande människor i ett laboratorium är Rotkirch skeptisk till.
I den ursprungliga forskningen hade visserligen ett par gift sig, men det är i sig inget bevis för att metoden skulle fungera.
- Det kunde också ha hänt i andra former av experiment. Förälskelse kan inte skapas på beställning i laboratorier, säger Rotkirch.
Den som är singel behöver heller inte ladda ner Arons långa frågesekvens för att få sin förtjusning att öppna upp, anser Rotkirch.
Att be sin förtjusning berätta om sin barndom, sina föräldrar eller det värsta den varit med om kan man ju göra ändå.
På gott och ont att se varandra i ögonen
Ögonen sägs vara porten till en människas själ. Kärlekstestet avslutas därför med att främlingarna tittar varandra djupt i ögonen i fyra minuters tid.
Tittar man in i den andras ögon länge nog skapas attraktion, men enligt Rotkirch kan det också få aggressiva följder.
- Att titta varandra i ögonen tolkas normalt som ett sexuellt intresse eller ett tecken på fiendskap. Ni kan ju testa det hemma, men antingen följer sex eller strid, säger Rotkirch.