
Tedi från Hovet ser alla filmer som nominerats till bästa film på Oscarsgalan, nu är det dags för den sista: American Hustle.
Vem är störst och starkast i stan? Någon lång med muskler antagligen.
Vem har sett Titanic? Alla förutom Tedi.
Vem har 10 Oscarsnomineringar? American Hustle, såklart.
Att sitta på 10 Oscarsnomineringar är galet oslagbart, mäkta mäktigt och absolut utmärkt, MEN (… någon sade att stryk allting före "men") Jennifer Lawrence nomineras för att bara göra sitt jobb, Bradley Cooper för tonårs-hårkris, medan Christian Bale älskar sin ölmage och Amy Adams leker britt. Regissören David O. Russell nomineras för att det är … tredje gången gillt?
Välkommen till 70-talets American Hustle, filmen med hela 10 nomineringar men som egentligen fungerar bäst som Oscars utfyllnadsjord.
Hur stavas "överskattad"? A-M-E-R-I-C-A-N H-U-S-T-L-E
David O. Russells tredje Oscarsajpade film på bara några år - The Fighter (2010) hade 7 nomineringar, vann 2 - Silver Linings Playbook (2012) hade 8 nomineringar, vann 1 - och nu American Hustle (2013) med absurda 10 nomineringar - kommer vinna … noll Oscars.
En (dålig) matematisk kurva, men filmen verkar vara med på årets gala endast på grund av en "nyinvigd traditionell"-David-O-Russell-sed.
Så den vinner ingenting? Åtminstone borde den inte göra det.
För den är aldrig bättre än bara bra.
Överlag gillar jag David O. Russells pigga regiarbete, men i detta fall känner jag inte som tidigare. Det sägs också att regissören Russell brukar dra fram det bästa i sin skådespelartrupp, i detta fall drar Amy Adams det längst strået, men stackarn vinner inte över Cate Blanchett som är strålande i Woody Allens Blue Jasmine. I American Hustles fall gör alla skådisar bara sitt jobb. Sådär som de ska. Som förra årets Silver Linings Playbook har alltså nu också American Hustle nomineringar i varje skådiskategori - imponerande - men om vi lägger skådespelarprestationerna från Hustle mot Playbook är det så mycket blekare i år. Nu följer man bara en ingrodd tradition känns det som.
Nu ska jag inte vara en alltför stor surpuppa (fast det är så himla kul) - det finns en möjlig kategori för den att ta och det skulle vara Costume Designen, 70-tals paltor ger faktiskt småvibbar av "skål för en ny era" och det är ytterst flashigt för ögat.
En annan kategori filmen tävlar i är Original Manus, men om 70-talet segrar över Spike Jonze och Hers dystopiska 2015-tal är det bara tråkigt, snopet och alla andra trubbiga adjektiv.
True Grit gjorde det 2011 och American Hustle kommer göra det 2014 - hala in otroliga 10 nomineringar, men utan att faktiskt fånga en enda firre.
Personligen når filmen sin topp när en viss DeNiro är med sisådär tre till nio av filmens 138 minuter. Och överlag funderade jag; hur slutar fiskehistorian?