Clik here to view.

Tanken var god, kan vi säga om två av de här fenomenen. Vi ger dig tre exempel på saker som började bra, men slutade med platt fall.
Trenden neknomination ska enligt The Independent har startat i Australien i början av året. Sedan har spelet spridit sig runt världen i ilfart. Neknomination är alltså ett ölspel där den som blir nominerad måste svepa en öl inom 24 timmar, filma det och lägga upp klippet på Facebook. Ifall du lyckas ska du nominera tre vänner att göra samma sak. Får du inte i dig ölen inom den utsatta tiden blir du skyldig kompisen som nominerade dig ett sexpack öl. Som med allt annat som har med utmaningar att göra har ölspelet snabbt eskalerat. Folk gör allt värre grejer och ölen har bytts ut mot starksprit. Flera människor ska ha dött av spelet, och nu kommer flera uppmaningar om att sluta med "de här dumheterna" från allmänheten och anhöriga.
En smårolig idé från början, men som inte gick riktigt ända hem. Här är tre andra fenomen som gått i samma bana.
Motorboating
Tre killar som säger sig älska bröst samlade in pengar till en bröstcancerfond. För att göra det hela lite roligare bestämde de sig för att skänka 20 dollar för varje gång de fick göra motorbåten på en brud. Vet du inte vad motorbåten är? Kolla deras klipp här.
De samlade ihop 7000 dollar, vilket är en rätt rejäl summa pengar, och gick iväg för att skänka pengarna till cancerforskning. Emottagandet blev ändå inte det de väntat sig. The Breast Cancer Research Foundation tyckte inte alls om sättet de samlat in pengarna på, och ville därför inte kopplas ihop med de tre killarna. Det tog alltså inte emot pengarna.
Som tur är så sprang killarna ändå inte iväg och spelade neknomination för pengarna. De tog helt enkelt kontakt med en kvinna som led av bröstcancer och gav pengarna direkt till henne.
Ett gäng tjejer bestämde sig senare för att samla in pengar för prostataforskning genom att klämma på det manliga könet. De fick 700 dollar.
Autotune
Autotune är egentligen ett musikprogram som lanserades i slutet av 90-talet. När en sångare inte riktigt kunde fixa tonerna så användes autotune för att bättra på, men alltid så pass lite att lyssnaren inte kunde höra att effekten använts. Men sedan hände nåt. Cher kom ut med sin låt Believe 1998, och där hade man använt autotune på ett helt annat sätt. Det var början på något förskräcligt, får vi väl säga. 2008 blev autotune-effekten trendig igen. Lil Wayne och R Kelly fick stora hits med det speciella soundet, och på Kanye Wests album 808:s and heartbreak använder han autotune på alla låtar. ALLA LÅTAR. Också live. En riktigt pina.
Selfie på gymmet
För ett år sedan gick ett svenskt gym ut och uppmanade sina medlemmar att ta så många selfies de bara kunde. Gärna i omklädningsrummet eller i träningssalarna, och bilderna skulle sedan spridas på sociala medier.
Men det var då det. Nu har man ändrat åsikt helt och hållet. Selfies är faktiskt numera helt förbjudna på gymmet. Orsaken? De andra besökarna såklart. Vem vill hamna (halvnaken och rödbrusig) i bakgrunden på någon annans selfie? Risken för sånt är för stor tycker gymmet. Selfieförbudet har också införts vid ett parkbad, och det känns faktiskt lite tryggt, med tanke på att vi inte vet var alla bilder hamnar.
Clik here to view.

I somras undersökte organisationen Internet Watch Foundation vart våra selfiebilder åker iväg efter att vi skickat dem till instagram eller våra söta pojk- och flickvänner. Vi kan säga som så, de landar inte i någon vacker selfiehimmel där alla är glada kompisar. I stället landar de rätt ofta på sex- och pedofilsajter. Mysigt.
En tid skulle alla också ta selfies på järnvägsspår. Vi har tre ord för den trenden: Ingen bra idé. Om man inte gör som spelnördarna som spelar GTA5 och tar järnvägsselfies i spelet. Inte så stora risker att bli överkörd där. Selfie på järnvägsspår for the win.